Coffeeshop.

Nedräkningen har börjat! Inte långt tills jag får komma tillbaka till barnhemmet! Äntligen får jag träffa alla igen. Och även få lära känna de nya barnen som har kommit sen jag va där sist! 


På barnhemmet har vi nått som kallas för Coffeeshop! En ide som under lång tid har vuxit fram. Det är ett kafe som ligger i anslutning till barnhemmet. Där serveras enklare mat och bakverk och kall dryck samt kaffe. Det är öppet nästan varje dag under högsäsong, samt varje söndag hela året. 


Det som säljs och serveras på barnhemmet har barnen vart med och bakat. Det är även barnen som är med och driver kafét. 

Tanken är att barnen, framförallt  de äldre, ska få lära sig om service och komma in i arbetslivet lite för att så småningom ha lite erfarenhet och chans att skaffa sig ett jobb utanför barnhemmet. 


Då lokalen redan ägs av barnhemmet, personalen är dem som redan jobbar och bor på barnhemmet så går alla vinst från Coffeeshop oavkortat tillbaka till barnhemmet. Detta är ett litet sätt att både dra in lite extra pengar till barnhemmet samt ge barnen en inblick i arbetslivet. 


Därför är det extra roligt att jag kunde lägga en del av pengarna från förra insamlingen på att köpa just, dricka, kaffe och kokosnötter, som barnhemmet i sin tur sålde mycket dyrare i kafét än vad vi köpte in det för, vilket i sin tur gav mer pengar.


När jag besökte barnhemmet va vi tre svenska volontärer på plats! Med lite extra arbetskraft så passade vi på att ge Coffeeshop en liten make over och uppfräschning. 


Vi hittade några hinkar vit målarfärg på barnhemmet. Så vi målade om alla möbler. Köpte 5 nya parasoll. Storstädade och skrubbade. Samt gjorde om hela skylten! 


En svettig uppgift i 40graders värme och gassande sol. Men det vart ett riktigt lyft och Root blev så glad!


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

0 kommentarer